Gyümölcsleves - télen recept
35 perc
A Gyümölcsleves - télen hozzávalói:
1 csomag eper pudingpor
1 liter tejszin
1/2 liter tej
15 kávéskanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 dl málnaszörp
tetszés szerint gyümölcs konzervek (cseresznye, meggy, szilva, körte, alma)
A Gyümölcsleves - télen elkészítési módja:
A pudingot a tejszinnel csomómentesen elkeverjük, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaniliás cukrot és a málnaszörpöt. Amikor készen van, hideg vízben kihűlésig kavarjuk. Majd hozzákeverjük a gyümölcskonzervek levét és a gyümölcsöket. Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk felforralt tejjel.
A gyümölcsön és a gyümölcsök arányán ízlés szerint változtathatunk.
Télen vagy konzervből vagy fagyasztott gyümölcsből készítem.
Természetesen finomabb nyáron a friss dolgokból.
Ha friss gyümölcsből készítjük, vigyázzunk rá, hogy hidegen keverjük össze.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kisvirag1327, 2009. jan. 20. 18:33
A gyümölcsleves - télen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.