Kukorica kása recept


1,5 liter tej
1,5 dl kukoricia kása
25 dkg juhtúró
só
A Kukorica kása elkészítési módja:
A tejet felforralom egy csipetnyi sóval, óvatosan, álladó kavarás mellett beleöntöm a kukoricakását és lassú tűzön felfőzöm. Vajazott jénai tálba öntöm oly módon, hogy a főtt kása felét beleteszem, szaggatok bele juhtúrót, majd a másik felét ráöntöm. A tetéjére szintén juhtúrót szaggatok és lefedem a jénai tetejével. Tálalásig melegen tartom.
Aki szereti a régi, magyaros ételeket kipróbálni, kóstolja meg. Nem csak juhtúróval ízletes (bár ez különleges ízt ad neki), áfonya lekvárral is finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: kisvirag1327, 2008. márc. 16. 11:15
A kukorica kása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.