Édes puliszka recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Édes puliszka hozzávalói:
- 25 dkg kukoricaliszt / kukoricadara
- kb. 1 liter víz
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg darált mák / kókusz reszelék
- ízlés szerint - agavészirup, maltex, sztívia, juharszirup, méz,
- ízlés szerint őrölt fahéj
- tetejére KAROB-por
Az Édes puliszka elkészítési módja:
- A kukoricadarát előző nap beáztatjuk. - A mazsolát – a főzés napján – jól megmossuk, és szintén beáztatjuk (kb. 4 órával előbb). - A darát kb. háromszoros mennyiségű vízben - folyamatos keverés mellett - sűrűre főzzük. - Ha az összes dara benne van (s közben sikerült csomómentesre is keverned), hagyd még egy percig a tűzön, majd tedd félre, egy fél órát pihentesd.
- Azonnal tálalható, fogyasztható.
- Mindenki egyénileg ízesítheti.
- Én kipróbáltam!!!!!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. márc. 6. 21:09
Az Édes puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.