Gombás rakott palacsinta recept
40 perc
A Gombás rakott palacsinta hozzávalói:
3 tojsá+ 1 tojássárgája
8 dkg liszt
6 dl tej
40 dkg burgonya
30 dkg gomba pici olajban petrezselyemmel és foghagymával megpirítva
8 dkg ementáli sajt
vaj
só-bors
A Gombás rakott palacsinta elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük és áttörjük. Miután kihűllt hozzáadjuk a tojásokat,5 dkg lisztet,1,5 dl tejet,sót és a borsot. Ebből a tésztából palacsintákat sütünk. Egy edényben vajat forrósitunk,ebbe a maradék lisztet,tejet,tojássárgáját,sót,borsot és a sajtot tesszük. Végül a gombár is hozzáadjuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük a palacsintákat és a gombás krémet. A tetejére palacsinta kerüljön. 30 percig 180 fokon sütjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. márc. 4. 10:36
A gombás rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.