Èdes francia töktorta recept
90 perc
A Èdes francia töktorta hozzávalói:
Tèsztàhoz
- 1 csèsze (2dl) olivaolaj
- 1 csèsze tisztìtott vìz (szürt, deszttilàlt)
- 4 csèsze teljeskiörlèsü liszt (tönkölyliszt)
- 1 tk èdes sütemèny füszer
Töltelèkhez
- 700 gr sütötök (Hokkaido)
- 1 csèsze teljeskiörlèsü liszt
- 1 tk örölt fahèly
- 1 tk örölt gyömbèr
- 250 gr növènyi tejszin
- 250 ml tisztìtott vìz
- 1 tk sztivia (150 gr nàdcukor)
- 1 tk olaj a sütöforma kenèsèhez
A Èdes francia töktorta elkészítési módja:
- A tèsztàt jòl összegyurjuk. - 1 òràt pihentetjük. - Idöközben a tököt elökèszìtjük, kockàkra vagy csìkokra vàgjuk. - Kimèletesen meg pàroljuk, hülni hagyjuk. - Közben a tejszìnt felverjük. - A tök 2/3 rèszèt turmixoljuk. - Az összes hozzàvalòkat összekeverjük, az 1/3 rèsz tököt is. - A tèsztàt kinyùjtjuk, az olajozott formàba tesszük. - A töltelèket elterìtjük. - Elömelegìtett sütöben – kimèletesen megsütjük. - A tortaformàban hülni hagyjuk. - Ha kihült szeleteljük (kb. 12 szelet).
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. dec. 25. 20:21
A èdes francia töktorta elkészítési módja és hozzávalói.