Rakott "szejtán" recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rakott "szejtán" hozzávalói:
- 2 csomag szejtán (fokhagymás)
- 2 dl teljes örlésű rizsliszt
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 2 db lilahagyma - szeletelve
- 4 db cukkini / csicsóka szeletelve
- 2 db paprika szeletelve
- 2 tk morzsolt majoránna
- 1 tk morzsolt borsfű
- 1 db zöldségkocka (sómentes)
- 2 ek TAMARI
- 1 dl rizstej / növényi tejszín
- némi olíva olaj
A Rakott "szejtán" elkészítési módja:
- Egy sütö edényt vékonyan kikenünk olajjal. - A rizslisztből és paprikából paprikás-lisztet készítünk, amiben vékonyan meghempergetjük a szejtán kockákat. - A rizstejből, zöldségkockából, TAMARIból, a maradék paprikás-lisztből öntetet készítünk. - A tepsi aljára paprikás-lisztes szejtánok kerülnek, majd a hagyma, paprika szeletek, és meghintjük majoránnával, borsfűvel. - Újabb sorba jönnek a cukkini szeletek, ezt is meghintjük majoránnával, borsfűvel. - A tetejére ismét paprikás-lisztbe forgatott szejtán kockák kerülnek, majd ráöntjük az elkészített öntetet. - Előmelegített sütőben, fóliával lefedve, kiméletesen kb. 30 perc alatt kész is van.
- Amíg ehetőre hűl - az évszaknak megfelelő saláta, zöldség elfogyasztása után - jázmin rizs körettel remek vacsora.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. okt. 26. 22:02
A rakott "szejtán" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.