Sárgarépás babkrémleves recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sárgarépás babkrémleves hozzávalói:
2 személyre:
- 1 dl aprószemű bab /azuki/
- 1 db közepes sárgarépa/karotta
- 1 db közepes lilahagyma
- 1/2 kk őrölt cayanne-paprika
- 1/2 dl hidegensajtolt olaj
- 1/2 tk TAMARI
- 1 kk majoránna
- szürtvíz
A Sárgarépás babkrémleves elkészítési módja:
- A babot előző este megmossuk, beáztatjuk. - A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vizet. - A második vízben kis lángon puhára főzzük. Közben, míg a bab fő - apró kockákra vágjuk a hagymát és a sárgarépát, - kevés olajon puhára pároljuk, - a sárgarépából kiveszünk egy keveset diszítésnek. - A babot, hagymát, majorannát, TAMARIt és a sárgarépát egy kevés vízzel pépesre turmixoljuk. - A pépet visszatöltjük a sárgarépára, kicsit összemelegítjük.
A cayanne-paprikából mindenki egyénileg tesz a kiszedett krémlevesbe.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. okt. 2. 13:02
A sárgarépás babkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.