Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Mákos kukoricatorta recept

Mákos kukoricatorta recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mákos kukoricatorta hozzávalói:
- 20 dkg. kukoricadara
- 20 dkg mazsola
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- KAROB-por
- víz (desztillált vagy szűrt)
Édesítő:
- 1 ek. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztívia)
Díszítéshez:
- mandula / dió / aszalt gyümölcs


A Mákos kukoricatorta elkészítési módja:
- A kukoricadarát beáztatjuk egy éjszakára. - A mazsolát megmossuk és szintén beáztatjuk, kb. 4-6 órára. - A darát másnap kb. háromszoros mennyiségű vízben sűrűre főzzük, fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk. - Ezután tortaformába öntjük (2-3 cm vastagon), és hagyjuk kihűlni. - A lecsepegtetett mazsolát ledaráljuk, a darált mákkal és az édesítővel jól összekeverjük. - A masszát rákenjük az alap tetejére. - A KAROB porból bevonót készítünk és körbe kenjük a tortát. - A kókuszreszelékkel egyenletesen meghinthetjük. - Díszítjük.

- Hagyhatjuk egy kicsit szikkadni, összeérni, de … azonnal is fogyasztható.


Kategória: Reform ételek receptjei


A mákos kukoricatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook