Mákos kukoricatorta recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mákos kukoricatorta hozzávalói:
- 20 dkg. kukoricadara
- 20 dkg mazsola
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- KAROB-por
- víz (desztillált vagy szűrt)
Édesítő:
- 1 ek. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztívia)
Díszítéshez:
- mandula / dió / aszalt gyümölcs
A Mákos kukoricatorta elkészítési módja:
- A kukoricadarát beáztatjuk egy éjszakára. - A mazsolát megmossuk és szintén beáztatjuk, kb. 4-6 órára. - A darát másnap kb. háromszoros mennyiségű vízben sűrűre főzzük, fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk. - Ezután tortaformába öntjük (2-3 cm vastagon), és hagyjuk kihűlni. - A lecsepegtetett mazsolát ledaráljuk, a darált mákkal és az édesítővel jól összekeverjük. - A masszát rákenjük az alap tetejére. - A KAROB porból bevonót készítünk és körbe kenjük a tortát. - A kókuszreszelékkel egyenletesen meghinthetjük. - Díszítjük.
- Hagyhatjuk egy kicsit szikkadni, összeérni, de … azonnal is fogyasztható.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. márc. 8. 21:31
A mákos kukoricatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.