Görhő recept
50 perc
A Görhő hozzávalói:
50 dkg kukorica liszt
25 dkg RÁMA margarin
25 dkg porcukor
1 mokkás kanálnyi só
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 egész tojás
annyi tej, hogy össze tudjuk dolgozni
A Görhő elkészítési módja:
A kukorica lisztet egy tálba teszem, a porcukorral és a margarinnal alaposan összekeverem. Hozzáadom a tojást, a sót, a szódabikarbónát és annyi tejet, hogy képlékeny massza legyen belőle. A tésztából golyócskákat formálok. Zsírozott tepsibe - egymástól kb. 3-4 cm-es távolságra - besorakoztatom és előmelegített sütőben narancssárgára sütöm.
Fogyaszthatjuk tejjel. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kisvirag1327, 2008. márc. 1. 18:55
A görhő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.