Fűszeres csokoládé torta recept
A Fűszeres csokoládé torta hozzávalói:
Csokis piskótakarikához :
8 db tojás
0,16 kg cukor
0,32 kg liszt
0,05 kg felolvasztott csokoládé
0,5 dkg sütőpor
Krémhez :
6,5 dl tejszín
0,02 kg habfixáló
0,05 kg porcukor
0,5 dkg fahéj
0,35 kg valódi csokoládé
fél szerecsendió (ízlés szerint
A Fűszeres csokoládé torta elkészítési módja:
Elkészítése: A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját egy kevés cukorral habosra keverjük, míg a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk és belecsorgatjuk a kihabosított tojássárgába, majd hozzáadjuk a fehérjéből vert habot. Miután óvatosan összekevertük, finoman belekeverjük a lisztet és a sütőport. Tortaformában 180 C°-os sütőben kb. 30 percig sütjük. A krém elkészítéséhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, míg a maradékba belekeverünk 15 dkg csokoládét, a fahéjat és a szerecsendiót. A kihült piskótát négybe vágjuk, a csokis tejszínnel megtöltjük és a maradék 20 dkg csokoládéval áthúzzuk, a tejszínnel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vajolet, 2008. márc. 1. 14:11
A fűszeres csokoládé torta elkészítési módja és hozzávalói.