Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hófehérke süti recept

Hófehérke süti recept

A Hófehérke süti hozzávalói:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1/2 cs. szalalkáli
1 kis p. tejföl

Krém:

1 l tej
4 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg ráma
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

tortabevonó csokoládé


A Hófehérke süti elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és (gáz)tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingot a tejjel elkeverem, megfőzöm. Amíg hűl, addig a cukrot a rámával habosra keverem, belerakom a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem apránként a kihűlt pudingot. Az elkészített krémmel a lapokat megtöltöm, a tetejére a tortabevonót felolvasztom és a lapra kenem. Legalább 1 éjjelre hidegre kell rakni, másnap fogyasztható.

Aki szereti a fehér csokit, rakhat azt is a tetejére, akkor egy kis rendes csokival megcsíkozható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hófehérke süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook