Hófehérke süti recept
A Hófehérke süti hozzávalói:40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1/2 cs. szalalkáli
1 kis p. tejföl
Krém:
1 l tej
4 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg ráma
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
tortabevonó csokoládé
A Hófehérke süti elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és (gáz)tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingot a tejjel elkeverem, megfőzöm. Amíg hűl, addig a cukrot a rámával habosra keverem, belerakom a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem apránként a kihűlt pudingot. Az elkészített krémmel a lapokat megtöltöm, a tetejére a tortabevonót felolvasztom és a lapra kenem. Legalább 1 éjjelre hidegre kell rakni, másnap fogyasztható.
Aki szereti a fehér csokit, rakhat azt is a tetejére, akkor egy kis rendes csokival megcsíkozható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. okt. 19. 19:34
A hófehérke süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.