Négylapos krémes recept
A Négylapos krémes hozzávalói:A tésztához:
50 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
10 dkg Rama margarin
1 csomag szalalkáli
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
1,2 l tej
15 dkg Rama margarin
25 dkg kristálycukor
4 db tojás
3 csomag csokis pudingpor /főzős/
A tetejére:
vaníliás porcukor
A Négylapos krémes elkészítési módja:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, és a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrjuk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. Sűrűn lisztezve - mert a tészta ragad - kinyújtjuk, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük főni /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le/. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 27. 09:09
A négylapos krémes elkészítési módja és hozzávalói.