Tejfehérje mentes burgonya torta recept
A Tejfehérje mentes burgonya torta hozzávalói:Tészta:
30 dkg fött áttört burgonya
4 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg darált dió
kb. két kanál zsemlemorzsa
1 cs. vaníliás cukor
Krém:
2 dcl Soya vaníliás ital
2.5 dkg liszt
8 dkg cukor
5dkg darált dió
10 dkg tejmentes margarin
1 cs. vaníliás cukor
kicsi rum vagy rum aroma
A Tejfehérje mentes burgonya torta elkészítési módja:
Négy tojás sárgáját kikeverem 20 dkg kristálycukorral. Hozzáadom a kihűlt áttört főttkrumplit. Ezután kerül bele 1 cs. vaníliás cukor. Ezzel legalább 15 percig keverem (nem géppel, fakanállal). Aztán beleteszem az 5 dkg darált diót, két kanál zsemlemorzsát. Majd legvégül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojás fehérjét. Ezt sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe simítom. 150-180 fokon sütöm. Míg sül, elkészítem a tölteléket. Egy edényt kikenek tejmentes margarinnal, ebben keverem el csomómentesen a soya italt 2.5 dkg liszttel. Tűzre teszem és sűrűre főzöm. Még forrón belekeverem a 8 deka cukrot. Ha kíhűlt kerül bele az 5 dkg darált dió, vaníliás cukor, kis rum, majd tíz deka margarinnal, robotgéppel készre keverem. Ha a tészta kihűl, megtöltöm a tortát.
Ha másféle tejjel készítjük, akkor 2 dcl-t főzünk fel a lisztel és több cukrot teszünk bele (mivel a vaníliás soya eleve édes). Elég szeszélyes torta, ritkán sikerül csodaszépre. Viszont nagyon, nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Banyaci, 2012. dec. 26. 16:49
A tejfehérje mentes burgonya torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.