Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Zsemleszósz recept

Zsemleszósz recept

A Zsemleszósz hozzávalói:
szikkadt zsemle
fokhagyma
marha- vagy csirkehús leves (esetleg kockából lé)
pici zsír
só, bors


A Zsemleszósz elkészítési módja:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd lehetőleg teflon serpenyőben pici zsíron megpirítjuk. Amikor megpirult, annyi húslevest öntünk rá, hogy a zsemle teljesen magába szívja és "totyakos" legyen. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fokhagymát nyomunk hozzá, majd addig hagyjuk a tűzön, míg egynemű, "szósz" nem lesz. A megfőtt leveshússal tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A zsemleszósz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook