Thaiföldi csirkeleves recept
30 perc
A Thaiföldi csirkeleves hozzávalói:
- csirkemell v. pulyka
- olivaolaj
- gomba
- chilipaprika
- szójaszósz
- fokhagyma
- friss bazsalikom és koriander levél
- rizstészta (üvegtészta)
- csirkeleves (kockából is jó)
- esetleg citromleve
A Thaiföldi csirkeleves elkészítési módja:
A mellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olivaolajon lepiritjuk. Zöld citromlevet lehet hozzá önteni, hogy a savas lé a lesült pörköket feloldja. Bele tesszük a vékony szeletekre vágott gombát, az apróra vágott chilipaprikát, szójaszószt, reszelt fokhagymát, és felöntjük csirkelevessel. Mikor megfőtt a hús és a gomba, beletesszük a rizstésztát (1 perc alatt megpuhul), és rászórjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Főzni már nem kell. Jó étvágyat hozzá!
Nagyon különleges, csípős leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. júl. 11. 23:40
A thaiföldi csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.