Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Thaiföldi csirkeleves recept

Thaiföldi csirkeleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Thaiföldi csirkeleves hozzávalói:
- csirkemell v. pulyka
- olivaolaj
- gomba
- chilipaprika
- szójaszósz
- fokhagyma
- friss bazsalikom és koriander levél
- rizstészta (üvegtészta)
- csirkeleves (kockából is jó)
- esetleg citromleve


A Thaiföldi csirkeleves elkészítési módja:
A mellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olivaolajon lepiritjuk. Zöld citromlevet lehet hozzá önteni, hogy a savas lé a lesült pörköket feloldja. Bele tesszük a vékony szeletekre vágott gombát, az apróra vágott chilipaprikát, szójaszószt, reszelt fokhagymát, és felöntjük csirkelevessel. Mikor megfőtt a hús és a gomba, beletesszük a rizstésztát (1 perc alatt megpuhul), és rászórjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Főzni már nem kell. Jó étvágyat hozzá!

Nagyon különleges, csípős leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A thaiföldi csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook