Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-mézes keksz recept

Almás-mézes keksz recept

Az Almás-mézes keksz hozzávalói:
15 dkg hámozott alma,
25 dkg liszt,
1 tk. sütőpor,
fél tk. őrölt fahéj,
10 dkg akácméz,
10 dkg vaj v. margarin


Az Almás-mézes keksz elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, mézzel, a vajjal és az almával. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A golyókat lelapítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig légmentesen tároljuk.

kb. 20 db lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-mézes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook