Almás-mézes keksz recept

15 dkg hámozott alma,
25 dkg liszt,
1 tk. sütőpor,
fél tk. őrölt fahéj,
10 dkg akácméz,
10 dkg vaj v. margarin
Az Almás-mézes keksz elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, mézzel, a vajjal és az almával. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A golyókat lelapítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig légmentesen tároljuk.
kb. 20 db lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2018. márc. 4. 13:16
Az almás-mézes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.