Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Görög csirkecombok recept

Görög csirkecombok recept

A Görög csirkecombok hozzávalói:
4 db csirkecomb,
45 dkg paradicsom,
25 dkg olívabogyó,
1 közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-6 friss (v. 1 mk. szárított) bazsalikom,
1 csokor petrezselyem,
1 ek. Worcester szósz,
só, bors,
olaj


A Görög csirkecombok elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük. Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni. A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzákeverjük a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és kissé megpirul (kb. 30-35 perc).

Semleges ízhatású körettel tálaljuk.

(Én, wokban készítettem el, nem tettem sütőbe.)


Kategória: Húsételek receptjei


A görög csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook