Görög csirkecombok recept
A Görög csirkecombok hozzávalói:4 db csirkecomb,
45 dkg paradicsom,
25 dkg olívabogyó,
1 közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-6 friss (v. 1 mk. szárított) bazsalikom,
1 csokor petrezselyem,
1 ek. Worcester szósz,
só, bors,
olaj
A Görög csirkecombok elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük. Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni. A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzákeverjük a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és kissé megpirul (kb. 30-35 perc).
Semleges ízhatású körettel tálaljuk.
(Én, wokban készítettem el, nem tettem sütőbe.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2017. okt. 15. 13:18
A görög csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.