Brokkoli színkavalkáddal recept
A Brokkoli színkavalkáddal hozzávalói:1 db közepes brokkoli (kb. 60 dkg)
2 db közepes méretű sárgarépa (kb. 25 dkg)
6-8 db közepes méretű húsos paradicsom
10 dkg fekete olívabogyó
A fűszeres olajhoz:
1/2 dl jó minőségű olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma préselve
1/4 mokkáskanál őrölt chili
1/2 mokkáskanál szárított édesköménymag
1/2 citrom leve
só ízlés szerint
A Brokkoli színkavalkáddal elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom, a brokkolit nagyobb rózsákra szedem, a leveleit és a nem fás szárrészeket félreteszem. A paradicsomot forró vízbe dobva meghámozom, a magokat eltávolítom (zöldséglevesbe, mártásba kitűnő), félbevágom, majd negyedbe. A sárgarépát 1 cm vastag szeletekre vágom, az olívát kimagozom. Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, és a brokkolirózsákat 2 percre beledobom. Gyorsan jeges vízbe rakom át, hogy megőrizzék zöld színűket. A sárgarépával hasonlóan járok el. A fűszeres olaj összetevőit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom. A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral borítok, kenőecset segítségével vékonyan megkenem a fűszeres olajjal. Az előkészített zöldségeket elrendezem a tepsiben, az olajjal meglocsolom, és 25 percre beteszem a forró sütőbe.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 12. 21:19
A brokkoli színkavalkáddal elkészítési módja és hozzávalói.