Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Brokkoli színkavalkáddal recept

Brokkoli színkavalkáddal recept

A Brokkoli színkavalkáddal hozzávalói:
1 db közepes brokkoli (kb. 60 dkg)
2 db közepes méretű sárgarépa (kb. 25 dkg)
6-8 db közepes méretű húsos paradicsom
10 dkg fekete olívabogyó
A fűszeres olajhoz:
1/2 dl jó minőségű olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma préselve
1/4 mokkáskanál őrölt chili
1/2 mokkáskanál szárított édesköménymag
1/2 citrom leve
só ízlés szerint


A Brokkoli színkavalkáddal elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom, a brokkolit nagyobb rózsákra szedem, a leveleit és a nem fás szárrészeket félreteszem. A paradicsomot forró vízbe dobva meghámozom, a magokat eltávolítom (zöldséglevesbe, mártásba kitűnő), félbevágom, majd negyedbe. A sárgarépát 1 cm vastag szeletekre vágom, az olívát kimagozom. Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, és a brokkolirózsákat 2 percre beledobom. Gyorsan jeges vízbe rakom át, hogy megőrizzék zöld színűket. A sárgarépával hasonlóan járok el. A fűszeres olaj összetevőit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom. A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral borítok, kenőecset segítségével vékonyan megkenem a fűszeres olajjal. Az előkészített zöldségeket elrendezem a tepsiben, az olajjal meglocsolom, és 25 percre beteszem a forró sütőbe.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A brokkoli színkavalkáddal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook