Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kifli kecskesajtosan recept

Kifli kecskesajtosan recept

A Kifli kecskesajtosan hozzávalói:
A tésztájához:
23 dkg liszt
1 kiskanál só
1,5 kanál olaj
1/2 kis pohár joghurt
1 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
1/2 tojás
1 kiskanál cukor
7 dkg puha vaj
A töltelékhez:
20 dkg friss kecskesajt
3 kanál tejföl
2 sült paprika megtisztítva, feldarabolva
2 zöldhagyma feldarabolva
A tetejére:
1/2 tojás
2 kanál szezámmag


A Kifli kecskesajtosan elkészítési módja:
A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, beleszórtam a cukrot, és meleg helyen felfuttattam a kovászt. A liszthez adtam a többi hozzávalót (a vaj kivételével), és kidagasztottam a langyos kovásszal. Cipót formáltam belőle, letakartam, és 1 óra alatt duplájára kelesztettem. Akkor fél centi vastagra nyújtottam, megkentem a vajjal, összehajtogattam, és letakarva ismét fél órát kelesztettem. Utoljára ismét kinyújtottam, hajtogattam, majd kör formájúra nyújtottam. Közben alaposan összekevertem a töltelék hozzávalóit, megkentem a tésztakarikát, és 8 egyenlő cikkre vágtam. Kívülről befele tekerve kifli formájúra csavartam a cikkeket, picit meggörbítettem, és sütőpapíros tepsibe helyeztem. A sütőt bekapcsoltam, közel helyeztem a tepsit, és amíg a sütő melegedett, addig a letakart kiflik még nőttek egy kicsit. Végezetül megkentem a tojással és megszórtam az előre megpirított szezámmaggal, majd pirosra sütöttem. A maradék kecskesajttal és chilizselével kentem meg, felséges reggeli lett.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kifli kecskesajtosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook