Hagymalekvárral készített májpástétom recept
A Hagymalekvárral készített májpástétom hozzávalói:50 dkg csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg vaj
6 fej lilahagyma
3 evőkanál olaj
2 dl vörösbor
1 kávéskanál kakukkfű
só
bors
A Hagymalekvárral készített májpástétom elkészítési módja:
Elkészítés: Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem. A hagymalekvárhoz a hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a mézet, a 2 dl vörösbort, ízesítjük, és addig forraljuk, amíg lekvár állagú lesz. Hidegen tálaljuk pástétomok, sült húsok mellé.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 8. 10:32
A hagymalekvárral készített májpástétom elkészítési módja és hozzávalói.