Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel recept
Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel hozzávalói:12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg étcsokoládé
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
15 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
csipet só
1,5 dl vörösbor
A formához:
diónyi vaj
kakaópor
A fehércsokikrém:
3 dl habtejszín
10 dkg fehércsoki
2 db tojássárgája
2 cl fehér rum
Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében. Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük. A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk. A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 4. 23:39
Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel elkészítési módja és hozzávalói.