Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel recept

Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel recept

Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel hozzávalói:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg étcsokoládé
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
15 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
csipet só
1,5 dl vörösbor
A formához:
diónyi vaj
kakaópor
A fehércsokikrém:
3 dl habtejszín
10 dkg fehércsoki
2 db tojássárgája
2 cl fehér rum


Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében. Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük. A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk. A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ínyenc torta vörösborral, fehér krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook