Kacsintgatós gesztenyetekercs recept
A Kacsintgatós gesztenyetekercs hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 narancs
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál rum
2 banán
5 dkg étcsoki
A Kacsintgatós gesztenyetekercs elkészítési módja:
A tojásokból a megszokott módon laza piskótát sütünk 6 evőkanál cukorral, a 4 evőkanál liszttel és a 2 evőkanál kakaóporral. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát, a rumot és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját. A piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a végére fektetjük a banánokat. Szorosan feltekerjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercset.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 3. 21:21
A kacsintgatós gesztenyetekercs elkészítési módja és hozzávalói.