Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kacsintgatós gesztenyetekercs recept

Kacsintgatós gesztenyetekercs recept

A Kacsintgatós gesztenyetekercs hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 narancs
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál rum
2 banán
5 dkg étcsoki


A Kacsintgatós gesztenyetekercs elkészítési módja:
A tojásokból a megszokott módon laza piskótát sütünk 6 evőkanál cukorral, a 4 evőkanál liszttel és a 2 evőkanál kakaóporral. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát, a rumot és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját. A piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a végére fektetjük a banánokat. Szorosan feltekerjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercset.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kacsintgatós gesztenyetekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook