Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal recept
A Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal hozzávalói:10 szelet tarja vagy karaj (kb. 1,5 cm vastag)
20 szelet húsos bacon (húsonként 2 szelet)
10 karika száraz csípős kolbász
10 karika vöröshagyma
1 dl fehérbor (ízlés szerint lehet több is)
2 gerezd fokhagyma
3-5 cl konyak
só
bors
2 ek mustár
ételízesítő
magyaros sült fűszer
olaj (a tepsi kikenéséhez)
A Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal elkészítési módja:
Nagyon fontos, hogy a hússzeleteket nem szabad kiklopfolni. Két evőkanál mustárban el kell keverni a fűszereket és a fokhagymákat egyenletesen belereszelni. A baconszeletek munkalapra való helyezése után mind a két odalát egyenletesen be kell kenni az általunk készített mustáros fűszerkeverékkel. Ezután egy karika kolbászt, vöröshagymát helyezünk minden hússzeletre. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan be kell bugyolálni a húst a már előre kiterített baconszeletekkel. Ezután a húsokat egy tepsiben közepesen meleg sütőben (fedés nélkül) kb. 15-20 percig (ameddig a bacon meg nem pirul) sütjük. Utolsó fontos mozzanatként a bort és a konyakot a hús alá öntjük (a mennyiségre érdemes figyelni). A húsokat visszatesszük a sütőbe (alufóliával lefedve). Közepesen meleg sütőben ismét kb. 15-20 percig sütjük.
Köretnek rizst vagy akár krumplipürét is lehet készíteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 1. 20:56
A baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.