Magyaros burgonya recept
A Magyaros burgonya hozzávalói:8 nagyobb burgonya
8 vastag szelet császárszalonna
2 paradicsom
1 paprika
só
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom
1 kisebb vöröshagyma
A Magyaros burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk, és héjasan félbevágjuk. A paradicsomokat nyolcba szeljük, a vöröshagymát vékony karikákra, a kicsumázott paprikát vékony szeletekre vágjuk. A burgonyák egyik felére rárakjuk a császárszalonnát, a paradicsom- és a hagymakarikákat, a paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd a többi zöld fűszerrel fűszerezzük. Rátesszük a burgonyák másik felét, alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
Grillezett marha- és sertéshúsokhoz kiváló köret.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 29. 20:33
A magyaros burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.