Eredeti Bakonyi sertésszelet recept
Az Eredeti Bakonyi sertésszelet hozzávalói:80 dkg sertéstarja
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál zsír
10 dkg liszt
30 dkg gomba
3 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
Az Eredeti Bakonyi sertésszelet elkészítési módja:
A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, szeleteld fel, klopfold ki, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat. Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.
Köretnek galuskát készíts hozzá.:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 28. 20:20
Az eredeti bakonyi sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.