Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Eredeti Bakonyi sertésszelet recept

Eredeti Bakonyi sertésszelet recept

Az Eredeti Bakonyi sertésszelet hozzávalói:
80 dkg sertéstarja
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál zsír
10 dkg liszt
30 dkg gomba
3 dl tejföl
só, bors, pirospaprika


Az Eredeti Bakonyi sertésszelet elkészítési módja:
A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, szeleteld fel, klopfold ki, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat. Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.

Köretnek galuskát készíts hozzá.:)


Kategória: Húsételek receptjei


Az eredeti bakonyi sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook