Sertésszelet gombás fészekkel recept
A Sertésszelet gombás fészekkel hozzávalói:8 szelet sertéstarja vagy -karaj
1 üveges csiperkegomba
3-4 burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 dkg trappista sajt
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
liszt
vaj
kakukkfű
olaj
só
bors
pirospaprika
A Sertésszelet gombás fészekkel elkészítési módja:
1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Olajjal kikent, kevés vízzel felöntött tepsibe helyezzük az átsütött húsokat. 2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzárakjuk a gombát, és kb. 5-10 percig sütjük. Beleöntünk egy kevés vizet, majd ízesítjük sóval, paprikával, kakukkfűvel. Ha a lé elfőtt, akkor kész. 3. Megfőzzük a burgonyát, és összetörjük a vajjal, a tojássárgájával és a tejföllel. Nyomózsák segítségével a krumplis masszából a húsok tetején kosár alakot formázunk. Közepébe halmozzuk a gombás tölteléket. 4. Végül sajttal megszórjuk, és kb. 20 perc alatt sütőben készre sütjük
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 30. 23:04
A sertésszelet gombás fészekkel elkészítési módja és hozzávalói.