Lecsós szelet árpagyönggyel recept
A Lecsós szelet árpagyönggyel hozzávalói:4 nagyobb szelet sertéshús
1 fej vöröshagyma cikkekre vágva
1-2 kaliforniai vagy lecsópaprika csíkokra vágva
1 gerezd fokhagyma kockázva
2 paradicsom
olaj
liszt
só
bors
A körethez:
1 bögre árpagyöngy
olaj
1 cikk paradicsom
1 húsleveskocka
2 bögre forró víz
A Lecsós szelet árpagyönggyel elkészítési módja:
A húst kissé kiklopfolom (de ha nem, az sem baj), sózom, borsozom, megszórom mindkét oldalát liszttel. Egy serpenyőben olajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleteszem a húsokat: nem egészen a legmagasabb lángon elősütöm. Ha kész, öntök alá egy csepp vizet, majd megszórom kevés pirospaprikával. Mikor a paprika szépen feloldódott, kicsit jobban felöntöm a húst, és jöhetnek bele paprikaszeletek is. Fedő alatt főzöm. Úgy fél-háromnegyed óra múlva, amikor már kezd megpuhulni a hús, beleteszem a paradicsomszeleteket is. Nem gyors étel, de kevés macera van vele. Néha alá kell önteni egy kis vizet, de alapvetően elfőddögél magának - és amilyen egyszerű, olyan finom! Az árpagyöngyöt úgy készítem, mint a rizst. Olajon megfuttatom az árpagyöngyöt, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, beleteszem a leveskockát, megkeverem párszor, hogy biztosan ne maradjon egyben, majd alacsony fokozaton, fedő alatt főzöm, míg a levét el nem forrja. Akkor lekapcsolom alatta a tűzhelyt, és lefedve hagyom állni, míg el nem készül a főétel. Érdemes feltenni mindjárt a hús után, mert hosszabb időre van szüksége, mint a rizsnek, és ez a tűz nélküli párolódás tesz neki a legjobbat.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 27. 11:32
A lecsós szelet árpagyönggyel elkészítési módja és hozzávalói.