Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nagyidai cigánypecsenye recept

Nagyidai cigánypecsenye recept

A Nagyidai cigánypecsenye hozzávalói:
4 szelet sertéstarja
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
4 szelet füstölt szalonna



A Nagyidai cigánypecsenye elkészítési módja:
A tejet felforraljuk egy csapott evőkanál sóval, zúzott fokhagymával és kihűtjük, beletesszük a gyengén kivert tartja szeleteket, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, megsütjük, félretesszük. A lisztet elkeverjük pirospaprikával, megforgatjuk benne a lecsepegtetett hússzeleteket és mindkét oldalát jól átsütjük a szalonna zsírjában. Tetején elhelyezzük a sült szalonnát (kakastaréjt) és burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A nagyidai cigánypecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook