Nagyidai cigánypecsenye recept
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
4 szelet sertéstarja
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
4 szelet füstölt szalonna
só
A Nagyidai cigánypecsenye elkészítési módja:
A tejet felforraljuk egy csapott evőkanál sóval, zúzott fokhagymával és kihűtjük, beletesszük a gyengén kivert tartja szeleteket, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, megsütjük, félretesszük. A lisztet elkeverjük pirospaprikával, megforgatjuk benne a lecsepegtetett hússzeleteket és mindkét oldalát jól átsütjük a szalonna zsírjában. Tetején elhelyezzük a sült szalonnát (kakastaréjt) és burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 23. 11:22
A nagyidai cigánypecsenye elkészítési módja és hozzávalói.