Csőben sült sonkás karfiol recept
A Csőben sült sonkás karfiol hozzávalói:1 db karfiol
1 fej vöröshagyma
25 dkg gépsonka
5 dkg vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 poharas tejföl
2 db paradicsom
só
fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
10 dkg reszelt sajt
A Csőben sült sonkás karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben majdnem puhára megfőzzük, leszűrjük. A hagymát felkockázzuk, a margarinon kevés sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, préselt fokhagymát és átsütjük. A tejfölt elkeverjük a sajttal, liszttel, borssal. Kivajazott jénaiba vagy magasabb kis tepsibe lerakjuk a karfiolt, ráöntjük a sonkás mártást, majd az egészet lefedjük paradicsomszeletekkel és sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 19. 09:36
A csőben sült sonkás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.