Mákos-gyümölcsös felfújt recept
A Mákos-gyümölcsös felfújt hozzávalói:30 dkg aktuális gyümölcs (most eper)
1 + 6 evőkanál kristálycukor
0,5 liter tej
4 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg darált mák
csipet só
10 evőkanál búzadara
3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez (vagy szilikonos sütőpapír)
A Mákos-gyümölcsös felfújt elkészítési módja:
A tejet felforraljuk 1 evőkanál cukorral, csipet sóval és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Míg hűl, a tojássárgákat 6 evőkanál kristálycukorral, 15 dkg vajjal fehéredésig habosra keverjük, kanalanként a kihűlt tejbegrízt is hozzákeverjük, majd a mákot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a mákos keverékbe. Tepsibe öntve egyenletesen elosztjuk és egészséges eperszemeket belenyomkodva 170 fokon 45 percig világos barnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 15. 18:58
A mákos-gyümölcsös felfújt elkészítési módja és hozzávalói.