Savanyú sertésnyelv recept
A Savanyú sertésnyelv hozzávalói:2 db sertésnyelv
2 szál babérlevél
6 db szemes bors
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom
1 poharas tejföl
1 púpos evőkanál liszt
fűszerkeverék
cukor
mustár
só
1 késhegynyi szerecsendió
olaj
A Savanyú sertésnyelv elkészítési módja:
A sertés nyelvet sós vízben a babérlevéllel, szemes borssal, 1 szelet citrommal megfőzzük, lefejtjük róla a bőrt és vékony szeletekre vágjuk. 1 evőkanál cukrot 3 evőkanál étolajon karamellizálunk, beleadjuk a lisztet, felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a nyelvszeleteket, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, mustárral, a fél citrom levével, cukorral, szerecsendióval ízesítve felfőzzük (a vadasra emlékeztető módon pikánsnak kell lennie), majd elkeverjük a tejföllel. Kagylótésztával, zsemlegombóccal, vagy knédlivel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 13. 10:25
A savanyú sertésnyelv elkészítési módja és hozzávalói.