Alföldi pacalleves recept
Az Alföldi pacalleves hozzávalói:0,5 kg konyhakész pacal
8 szem egész bors
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi őrölt bors
fűszerkeverék
só
olaj
1 tojás
7 evőkanál finomliszt
Az Alföldi pacalleves elkészítési módja:
A pacalt egész bors, babérlevél, fokhagyma, só társaságában megfőzzük, leszűrjük, csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymát kockára vágjuk, olajon kis sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a pacalt és a zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, borssal, fűszerkeverékkel, - felengedve 2 liter vízzel, fél óráig főzzük. A tojásból, lisztből 1 dl vízzel galuskatésztát készítünk, melyet beleszaggatunk a forró levesbe.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 6. 18:59
Az alföldi pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.