Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alföldi pacalleves recept

Alföldi pacalleves recept

Az Alföldi pacalleves hozzávalói:
0,5 kg konyhakész pacal
8 szem egész bors
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi őrölt bors
fűszerkeverék

olaj
1 tojás
7 evőkanál finomliszt


Az Alföldi pacalleves elkészítési módja:
A pacalt egész bors, babérlevél, fokhagyma, só társaságában megfőzzük, leszűrjük, csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymát kockára vágjuk, olajon kis sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a pacalt és a zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, borssal, fűszerkeverékkel, - felengedve 2 liter vízzel, fél óráig főzzük. A tojásból, lisztből 1 dl vízzel galuskatésztát készítünk, melyet beleszaggatunk a forró levesbe.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alföldi pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook