Nyári paradicsomos bableves recept
A Nyári paradicsomos bableves hozzávalói:Hozzávalók:
# 1 csésze friss fejtett bab
# 2 sárgarépa
# 1 fehérrépa
# 1 kis zeller
# 1 kis karalábé
# 1 fej hagyma
# 2-3 gerezd fokhagyma
# 3-4 paradicsom
# 1 (kis) doboz sűrített paradicsom
# 2 húsleveskocka
# 1 marék apró tészta
# babérlevél
# kakukkfű
# petrezselyem
# bors
# só
# olaj
A Nyári paradicsomos bableves elkészítési módja:
Elkészítés: Az olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáöntjük a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, rádobjuk a húsleveskockákat, a babérlevelet, és majdnem puhára főzzük. A zöldségeket a paradicsom kivételével karikára, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. A paradicsomot pár percre a levesbe dobjuk, majd kivesszük, lehúzzuk a héját, és felkockázva visszatesszük. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot, a tésztát, és mindent puhára főzünk. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal, petrezselyemmel.
Megjegyzés:
A megszokott nehéz (persze azért finom) bableves helyett egy könnyű, nyári, szinte mediterrán változat.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. júl. 27. 10:47
A nyári paradicsomos bableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.