Tökleves (hamis húsleves) recept
A Tökleves (hamis húsleves) hozzávalói:spárgatök bele magostól (amit a tökfőzelék készítéskor kikaparunk)
sárgarépa
petrezselyemgyökér
zeller
vöröshagyma
fokhagyma
szemes feketebors
só
(Esetleg egyéb fűszer, zöldség, amit a húslevesben kedvelünk.)
A Tökleves (hamis húsleves) elkészítési módja:
A megtisztított hozzávalókat (egészben) és a fűszereket hideg vízben feltesszük főni. Ha a répák megpuhultak, kiszedjük őket a levesből, s a levest leszűrjük. A répákat felkarikázzuk, s visszatesszük a leszűrt levesbe. Grízgaluskát főzhetünk bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2008. júl. 26. 10:02
A tökleves (hamis húsleves) elkészítési módja és hozzávalói.