Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tökleves (hamis húsleves) recept

Tökleves (hamis húsleves) recept

A Tökleves (hamis húsleves) hozzávalói:
spárgatök bele magostól (amit a tökfőzelék készítéskor kikaparunk)
sárgarépa
petrezselyemgyökér
zeller
vöröshagyma
fokhagyma
szemes feketebors

(Esetleg egyéb fűszer, zöldség, amit a húslevesben kedvelünk.)


A Tökleves (hamis húsleves) elkészítési módja:
A megtisztított hozzávalókat (egészben) és a fűszereket hideg vízben feltesszük főni. Ha a répák megpuhultak, kiszedjük őket a levesből, s a levest leszűrjük. A répákat felkarikázzuk, s visszatesszük a leszűrt levesbe. Grízgaluskát főzhetünk bele.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tökleves (hamis húsleves) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook