Sárgadinnye krémleves recept
A Sárgadinnye krémleves hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre)
1 db érett sárgadinnye
100-200 ml tejszín
3 db mentalevél
porcukor ízlés szerint
kevés vaníliás cukor
kevés Triple Sec likőr
A Sárgadinnye krémleves elkészítési módja:
A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, majd az egyik felét felkockázzuk. A felkockázott dinnyét botmixerrel, vagy turmixgéppel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, hogy selymesebb legyen, a mentalevelet, és ízlés szerint porcukrot, valamint a likőrt. Ha minden benne van, alaposan összeturmixoljuk. A dinnye megmaradt felét apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, és átforgatjuk benne. Jó alaposan hűtsük be a levest, és a készítés napján tálaljuk mentalevéllel díszítve.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 23. 07:55
A sárgadinnye krémleves elkészítési módja és hozzávalói.