Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgadinnye krémleves recept

Sárgadinnye krémleves recept

A Sárgadinnye krémleves hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre)

1 db érett sárgadinnye
100-200 ml tejszín
3 db mentalevél
porcukor ízlés szerint
kevés vaníliás cukor
kevés Triple Sec likőr


A Sárgadinnye krémleves elkészítési módja:
A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, majd az egyik felét felkockázzuk. A felkockázott dinnyét botmixerrel, vagy turmixgéppel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, hogy selymesebb legyen, a mentalevelet, és ízlés szerint porcukrot, valamint a likőrt. Ha minden benne van, alaposan összeturmixoljuk. A dinnye megmaradt felét apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, és átforgatjuk benne. Jó alaposan hűtsük be a levest, és a készítés napján tálaljuk mentalevéllel díszítve.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgadinnye krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook