Mascarponés dinnyekehely recept
A Mascarponés dinnyekehely hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg sárgadinnye
# 40 dkg görögdinnye
# 4 szál citromfű
# 1 rúd vanília
# 2 evőkanál méz
# 1 csipet őrölt fahéj
# 3 dl tejszín
# 25 dkg mascarpone
A Mascarponés dinnyekehely elkészítési módja:
Előkészítés: A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét. Elkészítés: A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a citromfűvel és a vaníliával összekeverjük, letakarjuk, és 30-40 percre félretesszük. Amikor jól összeértek az ízek, a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponét, a tejszínhab háromnegyed részét és a dinnyéket. Kelyhekbe tesszük, a maradék habbal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. júl. 12. 07:56
A mascarponés dinnyekehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.