Hideg leves kétféle dinnyéből recept
30 perc
Zsírszegény
305 kcal
1 sárgadinnye
80 dkg kimagozott görögdinnye
1 narancs
fél dl cukorszirup
1 dl édes fehérbor
citromfűlevelek
A Hideg leves kétféle dinnyéből elkészítési módja:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk, és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.
Cukorszirupot úgy készíthetünk, ha nagyjából azonos mennyiségű cukrot és vizet összekeverünk, és kislángon lassan fűzzük, amíg sziruposra sűrűsödik. A keletkező habot leszedjük, a szirupot hagyjuk hűlni, és üvegbe zárva sötét helyen sokáig tárolhatjuk.
Egyféle dinnyéből is elkészíthető, de ízek és színek szempontjából is kedvezőbb, ha többféle dinnyét választunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. júl. 16. 15:16
A hideg leves kétféle dinnyéből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.