Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg leves kétféle dinnyéből recept

Hideg leves kétféle dinnyéből recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 305 kcal

A Hideg leves kétféle dinnyéből hozzávalói:
1 sárgadinnye
80 dkg kimagozott görögdinnye
1 narancs
fél dl cukorszirup
1 dl édes fehérbor
citromfűlevelek


A Hideg leves kétféle dinnyéből elkészítési módja:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk, és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.

Cukorszirupot úgy készíthetünk, ha nagyjából azonos mennyiségű cukrot és vizet összekeverünk, és kislángon lassan fűzzük, amíg sziruposra sűrűsödik. A keletkező habot leszedjük, a szirupot hagyjuk hűlni, és üvegbe zárva sötét helyen sokáig tárolhatjuk.

Egyféle dinnyéből is elkészíthető, de ízek és színek szempontjából is kedvezőbb, ha többféle dinnyét választunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg leves kétféle dinnyéből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook