Fagylaltos palacsinta recept


8 db megsütött palacsinta
35-40 dkg vaníliafagylalt (vagy készen vásárolt jégkrém, esetleg parfé)
1 narancs
1 csésze apróra vágott
kimagozott
levétõl lecsöpögtetett õszibarackbefõtt
8 karika ananászbefõtt
fél dl rum
fél dl triple sec (gyerekeknek csak aromával készült édességet szabad adni!)
3 dl csokoládéöntet
kevés porcukor.
A Fagylaltos palacsinta elkészítési módja:
A narancsot meghámozom és a lecsöpögtetett ananászbefõttel együtt karikákra, majd kis kockákra vágom. A rumot és a triple sec-et összekeverem, majd a felaprított gyümölcsökre öntöm és két órán keresztül hagyom benne. Idõnként megkeverem, hogy az alkohol mindenütt jól átjárja. A frissen kisütött palacsintákat megkenem a fagylalttal és rászórom a leszúrt gyümölcsöket, majd négyrét hajtva tányérokra teszem, külön-külön adagokban. Leöntöm a forró csokoládéöntettel elkevert, leszûrt rumos-likõrös lével és rögtön kínálom. A jéghideg fagylalt és a forró csokoládéöntet nagyon finom együtt!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:47
A fagylaltos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.