Őszibarackos-ribizlis sütemény recept
Az Őszibarackos-ribizlis sütemény hozzávalói:ozzávalók:
# 8 őszibarack
# 15 dkg ribizli
# 20 dkg cukor
# 2,5 dl tej
# 2 tojás
# 1,5 dkg keményítő
# 1,5 dkg liszt
# 3 dkg cukor
# 1 rúd vanília
# kevés vaj
Az Őszibarackos-ribizlis sütemény elkészítési módja:
Elkészítése: Mossuk meg az őszibarackot, tegyük lábosba, öntsünk rá vizet, adjunk hozzá kevés cukrot. Forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Ezután húzzuk le a barack héját, végjuk negyedekbe, és tegyük kivajazott-kilisztezett tálba. A ribizlit pucoljuk meg, öblítsuk le, szórjuk a barackra. Langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliarudat. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, végül a tejet. A keveréket öntsük a gyümölcsökre. Előmelegített, 180°-os sütőben süssük 15-20 percet. Langyosan tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. júl. 6. 22:35
Az Őszibarackos-ribizlis sütemény elkészítési módja és hozzávalói.