Zellerkrém leves recept
20 perc
A Zellerkrém leves hozzávalói:
1 nagy zellergumó
2 ek olaj
só
bors
szerecsendió
(esetleg 1 kis gerezd fokhagyma)
leveskocka vagy vegeta
petrezselyemzöld
1 ek liszt
2 dl tejszín
pirítós
reszelt (füstölt) sajt
A Zellerkrém leves elkészítési módja:
A zellert megtisztítva kockára vágva az olajon kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel, vagy a húsleveslével. Fűszerezzük ízlés szerint, öntsük fel a tejszínnel, kicsit forraljuk össze és közben botmixerrel krémesre keverjük. Az apróra vágott petrezselymet a végén szórjuk bele. Tálalni pirítóssal és reszelt füstölt sajttal érdemes, így a legfinomabb!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ipi, 2008. júl. 24. 09:55
A zellerkrém leves elkészítési módja és hozzávalói.