Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrém leves recept

Zellerkrém leves recept

Elkészítési idő 20 perc

A Zellerkrém leves hozzávalói:
1 nagy zellergumó
2 ek olaj

bors
szerecsendió
(esetleg 1 kis gerezd fokhagyma)
leveskocka vagy vegeta
petrezselyemzöld
1 ek liszt
2 dl tejszín
pirítós
reszelt (füstölt) sajt


A Zellerkrém leves elkészítési módja:
A zellert megtisztítva kockára vágva az olajon kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel, vagy a húsleveslével. Fűszerezzük ízlés szerint, öntsük fel a tejszínnel, kicsit forraljuk össze és közben botmixerrel krémesre keverjük. Az apróra vágott petrezselymet a végén szórjuk bele. Tálalni pirítóssal és reszelt füstölt sajttal érdemes, így a legfinomabb!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook