Póréhagyma leves recept


2 nagy póréhagyma
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 l víz
1 cs petrezselyemzöld
friss gyömbér reszelve (bors helyett)
só
bio vegeta
(4 szál virsli)
1 evőkanál keményítő
2 dl tejszín
pirítós
reszelt sajt
A Póréhagyma leves elkészítési módja:
A karikázott póréhagymát olajon megpároljuk, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, vegetát, sót, gyömbért, (virslit). Ha felforrt keményítős tejszínnel behabarjuk. Beleszórjuk az aprított petrezselymet. Pirítóssal, reszelt sajttal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ipi, 2008. febr. 15. 19:03
A póréhagyma leves elkészítési módja és hozzávalói.