Kínai zöldségleves recept
A Kínai zöldségleves hozzávalói:25gr kínai szárított gomba, fél kg sárgarépa,
fél kg vöröshagyma, fél kg kínai retek,
fél kg paradicsom 10dkg uborka (hámozva),
2 póréhagyma, 10dkg salotta hagyma (hámozva),
3 újhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3cm gyömbér,
1 ek szójaszósz, só bors, 1.5 liter víz.
Só, bors.
A Kínai zöldségleves elkészítési módja:
A gombákat áztassuk be - 20 percre, majd szeleteljük fel. Aprítsuk fel a répát, hagymát, retket, paradicsomot, uborkát és a póréhagyma fehér részét. A gyömbért szeleteljük fel. A sütőben, - 220 fokon, süssük át a zöldségeket – kivéve a paradicsomot és uborkát, amiket - 20 perccel később adunk a többi zöldséghez. - 8 percig süssük tovább, majd tegyük át a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel a vízzel, szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd a habot szűrjük le. - 2-3 órán át rotyogtassuk tovább takarékon, fedő alatt. Szűrjük le a levest, majd hagyjuk kihűlni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. jan. 31. 13:58
A kínai zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.