Spanyol Gazpacho (Andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) recept
A Spanyol Gazpacho (Andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) hozzávalói:Uborka
paradicsom
fokhagyma
só
almaecet
bazsalikom
zsemlemorzsa.
A Spanyol Gazpacho (Andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) elkészítési módja:
A meghámozott uborkát és paradicsomot felaprítjuk, turmixgépbe tesszük. Apróra vágott fokhagymadarabkákat teszünk hozzá ízlés szerinti mennyiségben. Pici sóval, egészen kevés alma ecetettel, bazsalikommal ízesítjük, felturmixoljuk. A simára turmixolt levest behűtjük, egészen hidegen tálaljuk.
Kánikulában nagyon jól hűsít és pótolja az elvesztett ásványi anyagokat.
Spanyolországban zsemlemorzsával meghintve tálalják.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2011. jan. 19. 09:37
A spanyol gazpacho (andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.