Töltött-rántott paprika recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött-rántott paprika hozzávalói:
4 darab tölteni való paprika,
1 fej hagyma,
4 közepes paradicsom,
1 közepes cukkini,
10 fej gomba,
só,
bors,
bazsalikom,
3 gerezd fokhagyma,
kevés olivaolaj.
A bundázáshoz:
liszt,
zsemlemorzsa,
tojás.
A Töltött-rántott paprika elkészítési módja:
A gombát, paradicsomot, hagymát és a cukkinit vágjuk fel apró kockákra. Olajon futtassuk meg a hagymát, tegyük bele a cukkinit, kicsit pirítsuk le, majd tegyük rá a gombát és fűszerezzük meg. Várjunk amíg a gomba levet enged, ezt főzzük el és csak ekkor tegyük rá a paradicsomot. Főzzük a töltelékünket még 5-10 percig. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk be hosszában, majd a csumájától körülbelül 2 cm-re úgy, hogy egy T betűnk legyen. Kaparjuk ki a magokat, ezután töltsük bele a tölteléket. Forgassuk bele lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Végül bő forró olajban süssük aranybarnára.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 28. 15:53
A töltött-rántott paprika elkészítési módja és hozzávalói.