Pöttyös tészta recept
A Pöttyös tészta hozzávalói:30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
13 dkg Rama margarin,
1 + 5 tojás,
10 + 20 dkg kristálycukor,
1 citrom,
4-5 evőkanál baracklekvár,
15 dkg darált dió,
3 evőkanál zsemlemorzsa.
A Pöttyös tészta elkészítési módja:
A lisztet, a sütőport, a margarint, 1 tojást, 10 dkg cukrot, a citrom levét és lereszelt héját összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, felét egy közepes nagyságú tepsibe simítjuk megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 9 rudat sodrunk, a tepsi hosszúságának megfelelően. Hosszában, egyenlő távolságra rárakjuk a lekváros tésztára. 5 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót, és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre felvert habját. Ráöntjük a rácsokra és forró előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy a tésztában a pöttyök látszódjanak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 26. 16:38
A pöttyös tészta elkészítési módja és hozzávalói.