Citromos sajt-tortácskák recept
A Citromos sajt-tortácskák hozzávalói:4 evőkanál cirtomkrém
2 × 200 g dobozos light Philadelphia sajt
6 evőkanál nyári gyümölcsszósz (üveges)
8 édes tortácska alap (csomagolt)
100 g kék áfonya
100 g málna
1 evőkanál feketeribizli-likőr
porcukor a szóráshoz
friss mentaágak
A Citromos sajt-tortácskák elkészítési módja:
Keverjük a citromkrémet a lágy sajttal sima krémmé. Öntsük 1 teáskanál gyümölcsszószt minden tortácska aljára, aztán tegyünk rá egy kanál sajtos keveréket. (a maradékot tegyük félre). Óvatosan keverjük össze a gyümölcsöket, aztán hámozzuk a sajtos keverékre. Keverjük össze a likőrt a maradék szósszal. (A tortácskákat és a szószt ennél a fázisnál betehetjük a hütőszekrénybe 2-3 órára.) Szórjuk meg a tortácskákat porcukorral. A szósz maradékát kiskanállal csorgassuk cikcakkban a négy tányérra, és kanalazzuk a tányérok közepébe a maradék sajtkrémet. Tegyünk 2-2 tortácskát mindegyik tányérra, a sajtkrém mellé. Hogy még mutatósabb legyen, díszítsük mentaággal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 26. 15:40
A citromos sajt-tortácskák elkészítési módja és hozzávalói.