Mexikói csirke recept
60 perc
A Mexikói csirke hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell
1 kisdobozos csemege kukorica
1 kisdobozos barna babkonzerv
10 dkg rizs
5 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál currypor
késhegynyi római,vagy sima kömény
izlés szerint só,őrölt bors
A Mexikói csirke elkészítési módja:
Nagy serpenyőbenaz olajon a hagymát apróra vágva üvegesre píritjuk. A tűzről lehúzva beleszórjuk a köményt és beletesszük az apróra kockázott cs.mellet. A tűzre visszatéve kevergetve ,fehéredésig pirítjuk a húst.Amikor kész,a húst kiszedjük,félretesszük. A serpenyőben maradt olajra rászórjuk a megmosott rizst,pirítjuk.Hozzáadjuk a megmosott mazsolát,majd levével együtt ráöntjük a kukoricát. Visszatesszük a húst,ráöntjük a babot,majd annyi vizet öntünk rá,ami ellepi.Belekeverjük a curryt,a borsot,sót.Az edényt lefedjük. Felforralva,kislángon keverés nélkül kb.25 percig főzzük. Ezután a lángról lehúzzuk és még 20 percig saját gőzében hagyjuk állni. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük.
Nagyon finom,kiadós étel.Én szeretek a curryből többet rátenni,mert Isteni ízt ad neki.
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tjudy25, 2007. szept. 1. 07:55
A mexikói csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.