Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pazar burgonya recept

Pazar burgonya recept

A Pazar burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya (tetszés szerint)
olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
só és bors
2 ágacska rozmaring
2 ágacska zsálya


A Pazar burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük. A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg. A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva fogyaszthatjuk. Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pazar burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook