Pazar burgonya recept
A Pazar burgonya hozzávalói:1 kg burgonya (tetszés szerint)
olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
só és bors
2 ágacska rozmaring
2 ágacska zsálya
A Pazar burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük. A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg. A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva fogyaszthatjuk. Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. aug. 31. 06:48
A pazar burgonya elkészítési módja és hozzávalói.