Gnocchi al gorgonzola - Gnocchi gorgonzolamártással recept
65 perc
934 kcal
54 gramm
86 gramm
1 kg burgonya
1 vörörshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 szál zsálya
200 g gorgonzola (kékpenészes sajt)
só (ízlés szerint)
220-250 g liszt
2-3 ek olívaolaj
350 g tejszín
bors (ízlés szerint)
A Gnocchi al gorgonzola - Gnocchi gorgonzolamártással elkészítési módja:
Előkészítés: (35 perc) Megmosott, héjas burgonyát felöntünk annyit vízzal, hogy ellepje és 30 perc alatt megfőzzük. Finomra végjuk a megtisztított hagymákat. Megmosott zsálya veleit szárazra töröljük. Gorgonzolát kis darabokra vágjuk. Elkészítés: (30 perc) Még forró mgehámozzuk a burgonyákat és áttörjük őket. A burgonyapürét megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A püréhez lisztet adunk és öszegyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta levállik könnyedén az ujjunkról. A burgonyás tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk . Feldaraboljuk a rudakat és mindegyik korongot egy villa hátával kicsikét megnyomkodunk. 15 percig belisztezett deszkán pihentetjük a gnocchikat. Közben olajat hevítünk egy lábosban és közepes lángon megmelegítjük. Beleszort zsályaleveleket kicsit megpirítjuk, majd kivesszük és megszárítjuk. Az olajba belerakjuk a feldarabolt vörös- és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzhelyet takarékra állítjuk, és beleszórjuk a gorgonzola darabokat az edénybe. Fokozatosan öntünk hozzá tejszínt, még el nem olvad a sajt, majd ízesítjü sóval és borssal. A gnocchikat bő, fórró, sós vízbe tesszük és 5 percnyi forralás után a víz felszínére feljövő gnocchikat egy szűrővel kiemeljük, lecsöpögtetjük. A gnocchikat előmelegített tányérra helyezzük, kanalazunk rá a gorgonzola mártásból és díszítjük pár zsályalevéllel. Jó étvágyat!
A gnocchi készíthető búzadarából és sütőtökből is.
S még finomabbak lesznek, ha fűszerezzük is őket, pl. akár parmezánnal is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. jan. 25. 11:30
A gnocchi al gorgonzola - gnocchi gorgonzolamártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.