Zöldséges-sajtos mártás recept
18 perc
Szénhidrátszegény
A Zöldséges-sajtos mártás hozzávalói:
- 1 szál zsálya
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 ek. vaj
- 1,5-2 ek. liszt
- 2,5-3 dl zöldség- vagy tyúkhúsleves
- 1,25 dl tejszín
- bő 1,25 dl zöldséges tejföl
- 60 g reszelt ementáli sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
A Zöldséges-sajtos mártás elkészítési módja:
A megmosott fűszernövényeket leszárítjuk, a leveleiket a szárról letépkedjük és felaprítjuk. Vajat egy lábasban felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk és keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a levest és a tejszínt. Kb. 8 percig főzzük és a sajtot, meg a zöldséges tejfölt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Egyszer még felforraljuk és levéve a tűzről, belekeverjük a fűszernövényeket.
Ez a mártás nagyon jól illik tésztákhoz és rizshez.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. okt. 21. 19:18
A zöldséges-sajtos mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.