Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldséges-sajtos mártás recept

Zöldséges-sajtos mártás recept

Elkészítési idő 18 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Zöldséges-sajtos mártás hozzávalói:
- 1 szál zsálya
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 ek. vaj
- 1,5-2 ek. liszt
- 2,5-3 dl zöldség- vagy tyúkhúsleves
- 1,25 dl tejszín
- bő 1,25 dl zöldséges tejföl
- 60 g reszelt ementáli sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió


A Zöldséges-sajtos mártás elkészítési módja:
A megmosott fűszernövényeket leszárítjuk, a leveleiket a szárról letépkedjük és felaprítjuk. Vajat egy lábasban felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk és keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a levest és a tejszínt. Kb. 8 percig főzzük és a sajtot, meg a zöldséges tejfölt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Egyszer még felforraljuk és levéve a tűzről, belekeverjük a fűszernövényeket.

Ez a mártás nagyon jól illik tésztákhoz és rizshez.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldséges-sajtos mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook